BIZIT plus

Toyota investira 500 miliona dolara u Uber

Prema poslednjim izveštajima Toyota planira da uloži 500 miliona dolara u autonomna vozila kompanije Uber, što će ove dve kompanije spojiti na polju tehnologije samoupravljivih vozila.

PCPress.rs Image

Toyota na ovaj način ukazuje veliko poverenje aplikaciji za deljenje prevoza, čija se divizija samoupravljivih vozila suočava sa nizom problema poslednjih meseci. Naime, Uber je još u martu suspendovao sva testiranja svojih autonomnih vozila, a nakon što je jedno od vozila usmrtilo pešaka, što je prvi zabeleženi incident sa fatalnim ishodom koji uključuje ovu tehnologiju.

PCPress.rs Image

Japanski automobilski gigant je u Uber ulagao još 2016, a Uber je već sklopio ugovore sa kompanijama Daimler i Volvo kada je u pitanju autonomna tehnologija, što upravu Toyota-e ne sprečava da poslednju investiciju opisuje kao prvu te vrste. Po novom ugovoru u autonomna vozila će biti instalirani i sigurnosni sistemi Uber-a, ali i oni koji dolaze iz Toyota-e, što će, bar u teoriji, vozila učiniti sigurnijim. Prve test vožnje koje će uključivati i Toyota-ina vozila u okviru Uber aplikacije planirana su za 2021. godinu.

Pročitajte i:  Volvo pauzira dostavu EX30 modela zbog softverskih problema

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari: