BIZIT plus

Trampov tvit koštao Amazon šest milijardi dolara

U tvitu koji je napisao 16. avgusta, predsednik Sjedinjenih američkih država izneo je tvrdnju da Amazon „čini veliku štetu preduzetnicima koji plaćaju porez“, što dovodi do smanjenja broja radnih mesta u zemlji. I pre nego što je bilo ko postao svestan težine ove izjave, Trampov tvit koštao je Amazon šest milijardi dolara.

PCPress.rs Image

U nastavku izjave Tramp dalje kaže kako „mnogi manji i veći gradovi, te čitave države širom Amerike trpe zbog onoga što Amazon radi“. Upravo je to razlog zbog kojih su vrednosti deonica ove kompanije počele naglo da padaju, dovodeći do toga da Amazon izgubi oko šest milijardi dolara za samo nekoliko minuta.

Ovaj potez neće dovesti u pitanje opsatanak Amazon-a, budući da se ukupna vrednost kompanije procenjuje na 460 milijardi dolara, ali svakako upućuje na nameru predsednika Sjedinjenih država da se obračuna sa ovom kompanijom. On je, naime, već ranije pozvao da se donesu dodatne regulative koje bi ograničile rastuću moć ove kompanije.

Amazon je prvi put privukao Trampovu pažnju krajem 2015. godine, budući da je u vlasništvu izvršnog direktora kompanije i Washington Post, koji je negativno izveštavao o Trampovoj kampanji. Tramp je na takva izveštavanja odgovorio tvrdnjom da Bezos poseduje ovaj medij samo da bi mogao da smanji poreze za Amazon, ali se na to nije reagovalo, budući da se radi o dve potpuno odvojene kompanije.

Pročitajte i:  FedEx lansira novu platformu za e-trgovinu  

Sukob oko Washington Post-a bio je samo početak, a od tada je Tramp u tri različite prilike lansirao svoje oružane tvitove na kompaniju, uključujući i onaj od 28. juna, u kojem je ponovo povezao Washington Post i Amazon, te doveo u pitanje plaćanje poreza od strane ove dve kompanije.

Izvor: aol.com

Facebook komentari: