BIZIT plus

Treći BIZIT seminar: Iskrene priče o (ne)uspehu

Od približno 2,9 miliona zaposlenih u Srbiji, 63,7% radi u privatnom sektoru. Nema sumnje da su privatne i porodične kompanije vrlo važan, neizbežan i uticajan privredni faktor naše zemlje. Zbog njihovog uticaja na nacionalne ekonomije, u mnogim razvijenim zemljama se sve više govori o potrebi za kreiranjem i implementacijom adekvatnih programa i instrumenata ekonomske politike koji prepoznaju specifičnosti ovakvih kompanija.

PCPress.rs Image

U Srbiji i zemljama regiona razvoj preduzetništva nije prepoznat kao prioritet, pa vlada još nije u potpunosti pravno uredila poslovanje privatnih i porodičnih kompanija. Mnogo je pitanja na koja ne postoje institucionalni odgovori. I baš zato ima mnogo razloga za još jedan BIZIT seminar o upravljanju, razvoju i nasleđivanju privatnih kompanija.

Naslov trećeg BIZIT seminara iz ovog serijala je „Iskrene priče o (ne)uspehu“. Seminar će biti održan 21. aprila u Klubu poslanika u Beogradu. Sa učesnicima ćemo podeliti priče uspešnih osnivača koji i danas vode svoje kompanije, uspešnih naslednika druge i treće generacije koji su nastavili tradiciju, kao i uspešnih menadžera u kompanijama koje su se hrabro odlučile da upravljanje povere osobi van naslednog reda.

Neko će reći da istorija preduzetništva u svetu predstavlja priču o propalim firmama – milioni su nestali, a tek je poneka opstala. Da bismo na pravi način prišli problematici preduzetništva u Srbiji, BIZIT seminar promoviše pozitivnu ulogu ovih kompanija i pruža odgovore na najvažnija pitanja s kojima se te firme danas susreću. Tražimo odgovor na pitanje koliko trnja treba da se pregazi i prepreka da se prevaziđe da bi se stiglo do zvezda – uspešnog privatnog biznisa.

BIZIT seminar će zbog trenutne epidemiološke situacije biti održan u dva paralelna formata – uživo i online. U Klubu poslanika će uživo biti prisutno onoliko publike koliko dozvole mere zdravstvene bezbednosti. Za online praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video-prenos u realnom vremenu. Samo registrovani učesnici će moći da prate online seminar i biće u mogućnosti da tokom prezentacija i posle njih, kroz chat servise, postavljaju pitanja predavačima, ravnopravno s publikom prisutnom u Klubu poslanika. Program seminara biće dostupan za gledanje samo u realnom vremenu i neće biti objavljen na streaming platformama, ali će svi registrovani učesnici imati priliku da preuzmu prezentacije govornika i da sa njima ostvare direktnu komunikaciju.

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite na trećem po redu BIZIT seminaru i budete učesnik ovog značajnog regionalnog poslovnog događaja. Link za prijavu možete pronaći ovde.

Facebook komentari: