ERP 2024

Zynga kupuje Echtra Games

Zynga je kupila Echtra Games, autore popularnih Torchlight igara. Studio je pokrenuo suosnivač Blizzard North i sukreator serije Diablo Mak Schaefer nakon što je napustio svoj prethodni rad na Runic Games 2016. Runic, čiji je Schaefer takođe suosnivač, radio je na prve dve igre Torchlight-a, i upravo je njegovo učešće u Echtra Games privuklo Zyngu, koja je najpoznatija po igrama poput FarmVille, u studio.

zynga kupuje autore igre torchlight

Autori Torchlight-a u ispunjavanju misije kompanije Zynga

Izvršni direktor Zynge je rekao kako su Mak i njegov tim u kompaniji Echtra Games odgovorni za neka od najlegendarnijih igara ikada stvorenih i eksperti su u žanru akcionih RPG i razvoju za više platformi. Takođe, napomenuta je da će ova akvizicija doprineti rastu kultnih licenci i brendova sa mobilnih uređaja na računarima i konzolama.

Zynga nije obelodanila uslove ugovora, ali je podelila svoj plan za Echtru. Oni će sarađivati sa NaturalMotion-om, još jednim od njegovih nezavisnih studija, na novom RPG-u sa više platformi. Sigurno je neobična utakmica između različitih studija, ali Schaefer najavljuje uzbudljiv period za Zyngu, jer će raditi na igrama koje treba da budu hitovi u budućnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: