BIZIT plus

Tri godine rada projekta Zvučna mapa Beograda

Seminarom „Mapa kao medij“ obeleženo je tri godine rada u okviru projekta Zvučna mapa Beograda.

Mapa kao medij

Na proslavi povodom tri godine rada projekta bilo je prisutno i više od 100 dosadašnjih sagovornika Mape, a za 2016. godinu najavljeno je otvaranje poziva za stanovnike svih delova Beograda.

 „Pre tri godine pokrenuli smo projekat sa željom da se na jedan moderan način zabeleže razgovori o društvenoj istoriji grada i da se napravi zvučna razglednica mesta koja su važna Beograđanima. Tako je nastala jedinstvena metoda mapiranja za novu prezentaciju ove vrste kulturnog nasleđa. Zvučna mapa može biti dodatna vrednost redovnoj turističkoj ponudi grada i jedinstveni arhiv za međugeneracijsku razmenu, a veliku zahvalnost za podršku dugujemo Ministarstvu kulture, Telenor fondaciji i od prošle godine Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija“, izjavila je Virdžinija Đeković iz Udruženja „Tačka komunikacije“, pokretača projekta.

Na adresi www.zvucnamapabeograda.rs i putem aplikacije za android uređaje priče su dostupne na dva jezika, a od ove godine korisnici imaju mogućnost preuzimanja i posebno kreiranih zvučnih šetnji za samostalno kretanje kroz ulice i istoriju Beograda.

Zbog uspostavljene jedinstvene metode rada sa lokalnom zajednicom Zvučna mapa je prošle godine predstavljena i na Bijenalu arhitekture u Veneciji, kao i na nekoliko domaćih i stranih festivala.

Facebook komentari: