TrendMicro

Truth Social i ekstremistički postovi

Truth Social je podigla prašinu na samom početku, a onda je mreža bivšeg američkog predsednika utonula u sveopštu internet buku. Sada je manja nego što se planiralo, ali je Trump glasniji nego ikad.

PCPress.rs Image

Javnost je o prvom Truth postu saznala sa Twittera, nakon što je sin bivšeg američkog predsednika u februaru objavio vest. Bombastična najava je uzbudila nekoliko desetina hiljada korisnika. Skrinšotove s nove društvene mreže je podelilo još nekoliko Trumpovih poštovalaca, drugim rečima – članova porodice. Na slikama je moglo da se vidi da sve podseća baš na Twitter.

Budući da je proteran i sa Twittera i sa Facebooka, Trump se okrenuo svojoj mreži. Truth Social mu dakle služi kao veza sa spoljašnjim svetom. Meta će u januaru 2023. još jednom razmotriti da li da se bivšem predsedniku dozvoli povratak na mrežu, a ekstremistički postovi koje deli bi mogli da utiču na to da se zabrana nastavi. Većina sadržaja koje deli su u vezi s pokretom QAnon koji je takođe proteran s platforme Facebook još 2020. godine, a za većinu poštovalaca pokreta Trump je i dalje američki predsednik.

Pročitajte i:  AI slike: Ništa više neće biti stvarno

Sve to ukazuje da ne bi bilo dobro da Trump povrati pristup Facebook nalogu na kojem ga prati preko 34 miliona korisnika, mada bi taj narod mogao da ode i na Truth Social. Izgleda da većina ipak nije spremna da ide toliko daleko.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *