BIZIT plus

Truth Social i ekstremistički postovi

Truth Social je podigla prašinu na samom početku, a onda je mreža bivšeg američkog predsednika utonula u sveopštu internet buku. Sada je manja nego što se planiralo, ali je Trump glasniji nego ikad.

PCPress.rs Image

Javnost je o prvom Truth postu saznala sa Twittera, nakon što je sin bivšeg američkog predsednika u februaru objavio vest. Bombastična najava je uzbudila nekoliko desetina hiljada korisnika. Skrinšotove s nove društvene mreže je podelilo još nekoliko Trumpovih poštovalaca, drugim rečima – članova porodice. Na slikama je moglo da se vidi da sve podseća baš na Twitter.

Budući da je proteran i sa Twittera i sa Facebooka, Trump se okrenuo svojoj mreži. Truth Social mu dakle služi kao veza sa spoljašnjim svetom. Meta će u januaru 2023. još jednom razmotriti da li da se bivšem predsedniku dozvoli povratak na mrežu, a ekstremistički postovi koje deli bi mogli da utiču na to da se zabrana nastavi. Većina sadržaja koje deli su u vezi s pokretom QAnon koji je takođe proteran s platforme Facebook još 2020. godine, a za većinu poštovalaca pokreta Trump je i dalje američki predsednik.

Pročitajte i:  TikTok otkrio ime "novog Instagram-a"

Sve to ukazuje da ne bi bilo dobro da Trump povrati pristup Facebook nalogu na kojem ga prati preko 34 miliona korisnika, mada bi taj narod mogao da ode i na Truth Social. Izgleda da većina ipak nije spremna da ide toliko daleko.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: