BIZIT plus

Tuck: Dodeljene nagrade “Zlatni globus”

PCPress.rs ImageU Los Anđelesu je sinoć, po 67. put, održana ceremonija dodele prestižnih filmskih i televizijskih nagrada Zlatni globus.

Film Avatar je trijumfovao u dve kategorije. Spektakularna avantura koja već nedeljama dominira bioskopima širom sveta proglašena je za najbolji film, dok je reditelj Džejms Kameron dobio nagradu Zlatni globus za najboljeg reditelja drame.

U ovoj kategoriji je izmedju ostalih nominovan i Klint Istvud za režiju svog najnovijeg ostvarenja Nepobedivi, koji će naša publika imati prilike da premijerno vidi na ovogodišnjem FEST-u.

Sandra Bulok je proglašena za najbolju glumicu u drami za ulogu u filmu Mrtav ugao.

Meril Strip je ponela nagradu za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu za ulogu Džulije Čajld u filmu Džuli i Džulija. Ovaj film je nominovan u kategoriji najbolja komedija, ali je nagradu ipak dobio urnebesni prošlogodišnji hit, Mamurluk u Vegasu.

PCPress.rs ImagePobednik u kategoriji najbolji glumac u komediji ili mjuziklu je Robert Dauni Džunior za glavnu ulogu u filmu ’Šerlok Holms’’.

Nagrada Zlatni globus, čije dobitnike bira Udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu dodeljena je u 25 kategorija. Domaćin svečanosti je bio glumac Riki Džervejz, a ceremoniju je vodilo više od pedeset holivudskih zvezda.

Izvor: Tuck Vision

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: