Tumblr uvodi nova ograničenja za pretragu

Korisnici iOS-a neće moći da pretražuju određene termine u aplikaciji.

PCPress.rs Image

Ograničavanje rezultata za određene termine

Tumblr je ograničio ono što njegovi korisnici mogu da vide u svojoj iOS aplikaciji u nastojanju da ne bude ponovo izbačen sa App Store-a. Jedan od koraka koje je preduzeo da bi se uskladio sa Apple-ovim smernicama je ograničavanje rezultata za određene oznake ili termine za pretragu za koje Tumblr kaže da „mogu potpasti pod proširenu definiciju osetljivog sadržaja“.

Tumblr će čak i potpuno blokirati neke od njih, na osnovu prilično dugačke liste zabranjenih i ograničenih uslova koje su prikupili korisnici.

Iako je uvrštavanje određenih reči na listu samo po sebi razumljivo, ima i nekih neobičnih kao što su „Eugene Levy“ i „Tony the Tiger“. Ograničenje će takođe otežati pretragu sadržaja koji se odnosi na mentalno zdravlje. Tu spadaju i pretrage kao što su PTSP, depresija i anksioznost, kao i pitanja poput rasizma i transfobije.

Oni koji budu pretraživali ovakve stavke dobiće ekran na kome piše „Ovaj sadržaj je sakriven“ umesto stranice sa rezultatima. Videće isto obaveštenje ako pokušaju da pristupe blogu koji je u aplikaciji označen kao „eksplicitan“.

Pročitajte i:  Vlasnik Tumblr-a ugovora sa OpenAI uvođenje Midjourney AI

Korisnici će takođe moći da vide manje predloga u odeljcima „stuff for you“ i „following“ zbog novih ograničenja.

Tumblr je primenio ove promene tri godine nakon što je počeo da potpuno blokira sadržaj za odrasle na svojoj platformi. Ranije Tumblr je zabranio sadržaj za odrasle 2018. godine nakon što je Apple povukao svoju aplikaciju sa iTunes-a kao odgovor na pronalaženje fotografija eksploatacije dece.

Takođe Tumblr je saopštio da se ove promene odnose samo na iOS aplikaciju i da neće uticati na bilo koga ko koristi Tumblr na veb-u ili na Android-u.

Kompanija je takođe saopštila da „radi na promišljenijim rešenjima koja će biti predstavljena u bliskoj budućnosti“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,