Hardverski enkriptovan eksterni M2 SSD

Ukoliko imate potrebu za čuvanjem velike količine privatnih podataka, jedno od rešenja je svakako cloud. Međutim, ako ne želite da vaši podaci budu smešteni „tamo negde“, a želite da budu prenosni onda je najbolje rešenje da budu smešteni na prenosnom disku. Naravno, i tu postoje problemi, kao mogućnost da se takav disk izgubi…

disksashure m2

Kompanija iStorage pobrinula se da o tome ne morate da razmišljate. Naime, njihov diskAshur M2, eksterni SSD obezbeđuje najviši nivo zaštite podataka, pa čak i u slučaju da se drajv izgubi niko neće biti u stanju da pročita podatke sa njega. U pitanju je hardverski enkriptovan portabilni USB SSD, koji omogućava pristup podataka tek nakon unosa PIN-a za otključavanje.

Drajv je malih dimenzija, a poseduje i dodatno zaštitno metalno kućište (koje pokriva hardversku numeričku tastaturu). Disk je upotrebljiv na svim operativnim sistemima, a dolazi sa USB-A i USB-C kablovima, pa može da se poveže i sa mobilnim telefonom. DiskAshur M2 koristi FIPS PUB 127 standard, AEX-XTS 256-bitnu eknripciju, a Common Criteria EAL 5+ sertifikovan procesor donosi fizičke zaštitne mehanizme koji enkriptuju i podatke i ključ za njihovu dekripciju.

Pročitajte i:  Samsung bi mogao prvi da napravi NAND od 1000 nivoa

Da bi se obezbedila veća sigurnost podataka, minimalna veličina PIN-a je 7 cifara, a neće se prihvatiti sekvencijalno poređane cifre (1234567), niti cifre koje se ponavljaju (recimo 1111111). Tastatura je alfanumerička, pa pored brojki prihvata i slovne karaktere, uz mogućnost upotrebe malih i velikih slova, čime se dodatno povećava sigurnost zaštite.

IStorage diskAshur M2 postoji u varijantama od 120 GB do 2 TB, a cena mu se kreće od 169 dolara.

Izbor: Betanews

Facebook komentari: