Tweet-ovanje pomoću frižidera

Tweet-ovi američke tinejdžerke Doroti postali su viralni nakon što se saznalo da ih je objavila preko pametnog frižidera. Priča počinje kada je pomenutu petnaestogodišnju tinejdžersku mama kaznila oduzimanjem telefona. Doroti nije klonula duhom, već je na kreativan način uspela da nastavi sa tweet-ovanjem.

PCPress.rs Image

Da bi nastavila da komunicira sa svojim pratiocima, upotrebila je Nintendo DS, ručnu konzolu. Naravno, nije prošlo mnogo vremena pre nego što je njena mama otkrila to, pa joj je i ta konzola oduzeta. Nakon toga, Doroti je uspela da pronađe način kako da tweet-uje sa drugog uređaja – Wii konzole. Oba ova uređaja omogućavaju deljenje fotografija, pa je ona sa njih slala slike na Tweeter, uz propratne poruke. Jedna od poruka bila je da joj je mama na poslu i da pokušava da pronađe svoj iPhone. U tome nije uspela, ali je zato pronašla Nintendo DS, koji joj je nešto kasnije ponovo oduzet.

https://twitter.com/thankunext327/status/1158169992921153541

Njena želja za tweet-ovanjem bila je tolika da, nakon što je ostala bez drugih opcija, pokušala da iskoristi pametni frižider. Prema njenim rečima, njena mama koristi ekran na frižideru za pretragu recepata na Google-u. Zato je došla na ideju da proba da otvori Tweeter, preko pretrage na Google-u. To je uradila upotrebom glasovnih komandi. Njena poruka poslata preko frižidera glasila je „Ne znam da li će ovaj tweet biti objavljen jer razgovaram sa svojim frižiderom, pošto mi je mama ponovo oduzela svu elektroniku.“

https://twitter.com/thankunext327/status/1159505376066383872

Ta poruka je definitivno otišla na Tweeter i postala je viralna. Broj njenih pratilaca je sa 500 vrlo brzo porastao na 30.000. Fanovi su takođe počeli da koriste haštag #FreeDorothy – verovatno su u pitanju tinejdžeri koji su se nekada našli u sličnoj situaciji.

Epilog cele ove priče je da mama nije bila oduševljena ćerkinom inventivnošću i ona još uvek nije dobila svoj telefon nazad.

Izvor: CBS

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,