ePlaneta

Twelve Minutes: Igra na koju se dugo čekalo

Nakon godina najava, igra Twelve Minutes konačno stiže do igrača, a junacima su glasove pozajmile zvezde Daisy Ridley i Willem Dafoe.

PCPress.rs Image

Retki su oni koji ne žale bar zbog jedne odluke koju su u prošlosti doneli, a samo je izabranima dozvoljeno da posledice promene – uglavnom na filmu ili, u ovom slučaju, u video igri. Tako je i sa najnovijim psihološkim trilerom koji već dugo najavljuje Annapurna InteractiveTwelve Minutes – gde igrač može da učini baš to.

Glavni junak zarobljen je u istom vremenskom periodu koji se ponavlja, pa se konstantno vraća s posla, dok ga kod kuće čeka obrok koji je pripremila njegova partnerka, te sve izgleda kao najobičnije, udobno veče. Bar sve dok neko ne pokuca na vrata. Neočekivani posetilac je detektiv koji sumnja da je supruga pre 12 godina ubila svog oca. Dok je hapsi glavni junak zadobija udarac od kojeg pada u nesvest, da bi se ponovo vratio na početak večeri. I tu počinje zabava.

Pročitajte i:  Microsoft Copilot: Drug za igranje video igara

Cela igra odvija se u jednosobnom stanu i ima samo tri junaka: igrača, njegovu suprugu i detektiva. To možda ne izgleda dovoljno za priču koja može da potraje između šest i osam sati, ali tek kada se počne sa igranjem može da se razume koliko slojeva igra zapravo ima. Svaka runda traje 12 minuta, a igrač nakon svakog završenog kruga nauči nešto novo što će mu pomoći dalje u igri.

Igra se najavljuje od 2015. godine, a na Xbox One i PC bi konačno trebalo da stigne 19. avgusta.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,