BIZIT plus

Twitch će omogućiti strimovanje i na drugim platformama

Twitch će sada omogućiti svojim korisnicima da istovremeno strimuju na drugim video sajtovima uživo. Najava je napravljena na TwitchCon-u u Las Vegasu, baš kada su izbačene nove smernice za simultano emitovanje. Kompanija je naglasila da je simultano emitovanje dozvoljeno sve dok „Twitch korisničko iskustvo nije ugroženo“ na drugim platformama.

PCPress.rs Image

I dalje traje ublažavanje pravila o unakrsnom strimingu

Još u avgustu, Twitch je ublažio svoja pravila o unakrsnom strimingu, dozvoljavajući kanalima da se njihov sadržaj uživo pojavljuje u aplikacijama društvenih medija kao što su TikTok i Instagram. U pogledu toga šta su nove konkurentske usluge sada košer, Twitch-ov jezik je širok – navodeći da je „bilo koja usluga“ na stolu. Čini se da su jedini izuzetak kanali koji su potpisali ekskluzivne ugovore sa Twitch-om.
Novi pristup simultanom emitovanju može se činiti da šteti poslovnom rezultatu kompanije. Platforma za striming uživo želi više zabavljača, pa zašto dozvoliti korisnicima da svoj sadržaj prenesu negde drugde? Ovaj potez bi mogao biti odgovor na nekoliko velikih strimera koji skaču s broda i potpisuju ugovore sa konkurentima u svemiru – posebno sa YouTube-om. To je čista spekulacija, ali možda bi davanje kreatorima dodatnih izvora prihoda bez obaveza moglo biti dovoljno da glavni igrači ostanu u igri, a strimeri srednje veličine zadovoljniji svojim prihodima.

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

Twitch pokušava da ažurira politike širom sveta kako bi i korisnici i investitori bili zadovoljni. Kompanija je upravo pokušala da se pozabavi dokking-om van platforme, a čak se i bavila programima mašinskog učenja koji mogu da moderiraju ćaskanje. Takođe je uveo nove funkcije pozajmljene od drugih kompanija društvenih medija, poput priča i fidova.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: