BIZIT plus

Twitch dodaje još 350 tagova za povećanje inkluzivnosti

Kako bi sprečio dalju marginalizaciju pojedinih zajednica, Twitch preuzima nove korake kako bi podstakao povećanje inkluzivnosti. Livestreaming servis dodaje preko 350 tagova na kanalu koje odražavaju širok spektar zajednica, uključujući one za pol i seksualnu orijentaciju, etničku pripadnost, status veterana, kao i mnoge druge.

Twitch dodaje još 350 tagova za povećanje inkluzivnosti.

Novi potez dobra prilika za okupljanje mnogih zajednica

Twitch je najavio da će tagovi biti dostupni narednih nedelja. Takođe, istakao je saradnju sa organizacijama poput GLAAD-a i AbleGamers-a sa kojima je razvio tagove za same zajednice. Web sajt će prihvatiti UserVoice sugestije i pretražiće najpopularnije predloge tokom nedelje kako bi ih kasnije mogao dodati. Twitch je svestan da bi trolovi i bigoti mogli zloupotrebiti tagove kako bi uznemiravali korisnike. Oni koji budu otkriveni biće suočeni sa kaznom koja je u skladu sa politikom kompanije.

Kritičari tvrde da bi Twitch za promenu trebao da ulaže u alate za moderaciju kako bi smanjio govor mržnje i uznemiravanje strimera. Međutim, mnogi smatraju da će najnoviji potez pomoći gledaocima da ostvare prijateljske kontakte i podstaknuti pojedine zajednice da se okupe na neki drugačiji, neformalan način.

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: