Twitter ažuriran bezbednosnim ispravkama

Polako se bliže predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama. Twitter je od ranije poznat kao mreža koja se izuzetno usija kada dođu izbori, pa u tom smislu sada žele da preventivno zaštite profile kako ne bi bili hakovani.

twitter bezbednosne ispravke

Posebna pažnja za službenike administracije i članove Kongresa

Twitter je počeo sa kampanjom podsticanja poznatih političkih ličnosti da pojačaju mere bezbednosti pred američke izbore u novembru 2020. godine. Posebno ugroženu grupu predstavljaju službenici administracije, članovi Kongresa, političkih kampanja, vesti, politički novinari i drugi vladini zvaničnici. Ova društvena mreža će narednih dana automatski uključiti zaštitu za poništavanje lozinke za ove naloga, istovremeno preporučujući ovim korisnicima da uključe dvofaktorsku potvrdu identiteta.

Facebook i Twitter su skoro promenili pravila korišćenja, kako bi se uneo red u korišćenje ovih mreža pred same izbore u Sjedinjenim Državama. Ove dve društvene mreže imaju izuzetan uticaj na javno mnjenje, predstavljaju jako efikasne kanale komunikacije sa potencijalnim glasačima, i potrebna je dodatna kontrola nad sadržajima koji se plasiraju, ali i povećana bezbednost nad autentifikovanim profilima zvaničnika, kako ne bi dolazilo do pokušaja hakovanja njihovih profila.

Pročitajte i:  Indija traži od X-a visok stepen cenzure zbog protesta

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: