Twitter se umešao u kupovinu TikToka

Wall Street Journal je objavio da je Twitter obavio inicijalne razgovore o kupovini društvene mreže TikTok. Još uvek nije jasno da li će Twitter težiti akviziciji ove izuzetno kontroverzne i popularne društvene mreže, ili će je prepustiti Microsoftu.

Twitter se umešao u kupovinu TikToka

I Microsoft u trci za TikTokom

Dok Donald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država govori o mogućim zabranama korišćenja TikTok društvene mreže u SAD-u, američki tehnološki giganti Microsoft i Twitter se nadmeću oko kupovine ove kineske društvene mreže. Nije jasno ko će nastavljati pregovore, i da li je Twitter spreman da nastavi pregovore, a sa druge strane Microsoft deluje samouvereno da će baš oni postati vlasnici TikToka.

Najveći izazov bilo kojoj akviziciji TikToka predstavlja izvršna naredba Trampove administracije od 6. avgusta, kojom se zabranjuje matičnoj kompaniji ByteDance da TikTok upravlja transakcijama u SAD-u. Naredba će stupiti na snagu u roku od 45 dana. Do tada, tehnološki giganti iz SAD-a mogu da se nadmeću oko kupovine. Administracija Trampa smatra da je aplikacija u vlasništvu Kineza potencijalna bezbednosna pretnja, uprkos nepostojanju dokaza da su ikada podelili podatke Amerikanaca sa kineskom vladom. TikTok je najavio da planira da ospori naredbu Trampove administracije.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Microsoft je jedini za sada koji je javno priznao da je u pregovorima sa vlasnicima TikToka, ByteDance firmom iz Kine. Twitter je mnogo manji od Microsofta, i pitanje je koliko je finansijski sposoban da se takmiči sa jednom od najvećih kompanija današnjice. Predstavnici Microsofta su najavili da bi cela akvizicija mogla biti završena do 15. septembra.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: