Twitter će uskoro obaveštavati korisnike kako da ugase svoju besplatnu plavu oznaku

Korisnici Twitter-a kojima je plava oznaka zakačena na njihov profil protivno njihovoj želji uskoro će moći da ga uklone. Uskoro će možda videti stranicu koja im govori kako da otkažu pretplatu.

PCPress.rs Image

Korisnici tvrde da Twitter krši zakon svojim potezom

Kompanija je spremna da svojoj aplikaciji doda stranicu koja govori korisnicima da mogu kontaktirati Twitter podršku kako bi otkazali Blue. Kao što je dugo obećavalo, Twitter je prošle nedelje konačno uklonio kvačice sa svih naloga koji su verifikovani preko prethodnog sistema zbog njihove prepoznatljivosti ako se već nisu pretplatili na Blue. Međutim, Twitter i njegov vlasnik su ipak dodali plave kvačice na određene naloge, naime one koji pripadaju slavnim ličnostima.

Međutim, neki korisnici su sugerisali da su, čineći to, Twitter i Mask možda prekršili Lanhamov zakon, američki savezni zakon koji zabranjuje lažno objavljivanje. Nuđenje jasnih uputstava korisnicima koji nikada nisu želeli Blue o tome kako da otkažu svoju pretplatu može biti mala uteha, posebno za one koji su se našli na pogrešnoj strani #BlockTheBlue trenda. Ipak, ostaje nejasno kako slavnim ličnostima poput Norma Mekdonalda, Čedvika Bosmana i Kobija Brajanta treba ukloniti kvačicu, osim ako njihove porodice redovno proveravaju podešavanja Twitter naloga.

Pročitajte i:  X planira „štab“ za moderiranje sadržaja u Ostinu 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: