Twitter je uklonio 1.500 trol naloga

Twitter je postao meta koordinisanog napada trolova ubrzo nakon što je Elon Musk preuzeo kompaniju. Yoel Roth, šef zadužen za bezbednost na Twitter-u, rekao je da je to bio organizovani napad kako bi ljudi pomislili da je politika Twitter-a sada oslabljena.

PCPress.rs Image

Twitter menja način na koji sprovodi svoja pravila

Takođe, Roth je rekao da Twitter radi na zaustavljanju te organizovane akcije koja je dovela do porasta govora mržnje na Twitter-u. Sada je kompanija povećala napore u brisanju takvih naloga i ukolonila preko 1.500 naloga uključenih u trolovanje.

Roth je objasnio da tih 1.500 naloga ne predstavlja 1.500 ljudi. „Mnogi od njih predstavljaju botove“. Takođe, Roth je naveo da je primarnu meru uspeha Twitter-a za moderiranje sadržaja predstavljaju utisci. Kompanija je uspela da smanji utiske na sadržaj mržnje.

Takođe, Roth je govorio o tome kako Twitter menja način na koji sprovodi svoju politiku u vezi sa štetnim tvitovima. Kompanija menja način na koji sprovodi smernice, ali ne i same smernice, kako bi rešila nedostatke. „Nekada posmatrači nemaju uvek pun oblik. Zatim, koristimo druge elemente za izveštaje kako bismo pronašli prekršaj. Zbog toga, izveštaji trećih strana o mržnji na platformi često ne predstavljaju kršenje, čak i ako krše politiku.

Pročitajte i:  Tesla navodno odustaje od jeftine verzije EV

Većina zaposlenih nema pristup internim alatima za moderiranje sadržaja

Zatim, Roth je naveo da će otkriti više o tome kako Twitter menja način na koji sprovodi svoja pravila. Međutim, novi Bloomberg-ov izveštaj dovodi u pitanje kako osoblje Twitter-a trenutno sprovodi politiku kompanije. Prema izveštajima, Twitter je većini zaposlenih zamrznuo pristup internim alatima koji se koriste za moderiranje sadržaja.

Očigledno, većina članova Twitter-ove organizacije za bezbednost izgubila je mogućnost da kažnjava naloge koji krše pravila u vezi sa  mržnjom i dezinformacijama. Ovaj događaj je razumljivo izazvao zabrinutost među zaposlenima. Takođe, dovodi u pitanje kako će Twiter moći da drži širenje dezinformacija pod kontrolom. Pogotovo pošto se približavaju izbori u Americi 8. novembra.

Prema izveštajima Bloomberg-a, ograničenje koje je postavljeno zaposlenima za pristup alatima za moderiranje deo su šireg plana za zamrzavanje softverskog koda Twitter-a. To će sprečiti zaposlene da unose promene dok se menja vlasništvo kompanije.

Takođe, Musk je zatražio da Twitter preispita svoju politiku, uključujući pravilo u vezi sa dezinformacijama koje kažnjava postove koji sadrže dezinformacije o politici i korona virusu.

Pročitajte i:  Tesla izbegavala plaćanje federalnog poreza dok je isplaćivala izvršnim direktorima 2,5 milijardi dolara tokom pet godina

Još jedno pravilo koje je Musk navodno zatražio je odeljak u Twitter-ovoj politici ponašanja mržnje koji kažnjava postove koji sadrže „ciljano pogrešno rodno označavanje transrodnih osoba“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,