Twitter je zabranio akademika sa Oksforda koji je podelio članak o precenjenom broju umrlih od COVID 19

Twitter je zabranio nalog epidemiologa Karla Hengana koji je podelio članak u kojem se tvrdi da je broj umrlih od COVID 19 u Velikoj Britaniji možda precenjen.

PCPress.rs Image

Twitter kao glavni cenzor

Nakon što je Twitter zabranio nalog epidemiologa sa Oksforda stižu optužbe na račun ove društvene mreže. Twiiter je optužen za cenzuru nakon što je ovaj članak ocenjen kao „lažna vest“. Čini se da Twitter steže obruč oko svih informacija koje nisu u skladu sa političkim odlukama Vlada. Sve veći je gnev prema ovoj društvenoj mreži, dok se u Velikoj Britaniji postavilo pitanje da li tehnološki giganti imaju previše ovlašćenja kada je u pitanju kontrola medijskog polja.

U Velikoj Britaniji su glas protiv Twittera podigli akademici koji smatraju da postoji prevelika cenzura ne samo na ovoj društvenoj mreži već i na drugim mrežama tehnoloških giganata. Smatraju da takvi postupci ugrožavaju slobodu govora i smanjuju stepen demokratije i prava građana.

Nakon što se javnost pobunila Twitter nalog profesora Henegana je ponovo vraćen, dok je Twitter izjavio da je došlo do greške.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Izvor: Dailymail.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,