Twitter menja kontrast dugmića zbog žalbi korisnika

Twitter ponovo podešava kontrast na dugmićima nakon povratnih informacija o ažuriranjima dizajna. Neki od korisnika su prijavili naprezanje očiju, glavobolje i migrene zbog većeg vizuelnog kontrasta u bojama dugmića i veza, kao i novog fonta Chirp.

Twitter menja kontrast dugmića zbog žalbi korisnika

Twitter se trudi da nađe najoptimalniji interfejs

Promene u kontrastu takođe uključuju crno dugme za praćenje koje se popunjava ako ne pratite nekoga, što je izazvalo zabunu kod mnogih koji su navikli da je obrnuto. Još nije jasno da li će ta promena biti poništena. Verovatno je da bi se pojedini korisnici Twitera vremenom navikli na ažuriranje. Visok kontrast je često koristan za osobe sa slabim vidom ili daltoniste, ali može biti problem za one koji su osetljivi na jarke boje ili svetlost.

Ne postoji jedna najoptimalnija opcija za Twitter interfejs. Najbolja pristupačnost dolazi od fleksibilnosti, omogućavajući korisnicima da odaberu opcije koje im odgovaraju. Twitter trenutno u svojim podešavanjima ima opcije za povećani kontrast boja i smanjeno kretanje, kao i postavke prikaza koje omogućavaju ljudima da biraju između svetlih i tamnih tema, kao i da povećaju veličinu teksta.

Pročitajte i:  Twitter se zvanično preselio na X.com

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: