BIZIT plus

Twitter ne prikazuje tvitove osim ako niste prijavljeni

Twitter polako sve više gubi svoju korisnost.

PCPress.rs Image

Twitter čini sve što je u njegovoj moći da privuče više pažnje na tvitove i reklame

Iz nekog bizarnog razloga (ima ih mnogo u zadnje vreme) Twitter postaje sve manje koristan iz dana u dan. U svojoj poslednjoj promeni, Twitter više ne dozvoljava korisnicima koji nisu prijavljeni da vide tvitove.

Do sada, korisnici koji nisu bili prijavljeni su još uvek mogli da vide tvitove i korisničke profile. Međutim, barem za sada će morati ili da se registruju ili da unesu svoje podatke kako bi mogli da vide nove tvitove.

Twitter nije potvrdio da li je ovo tehnička greška ili namerna odluka. Jedan od Musk-ovih prvih poteza nakon što je preuzeo kompaniju bio da potpuno ukine tim za komunikaciju sa medijima. U svakom slučaju, Twitter je ograničavao pretragu za korisnike koji nisu prijavljeni još od aprila.

Nije jasno kakav će uticaj imati potezi kao što je ovaj i Twitter-ove API promene na stvari kao što je Google i mogućnosti da se uključe tvitovi u rezultate pretrage. Ovo bi takođe moglo da se pokaže kao prepreka za servise koji prikupljaju podatke sa javnih platformi kao što je Twitter.

Pročitajte i:  X omogućava svim korisnicima audio i video pozive

Učiniti tvitove vidljivim samo prijavljenim korisnicima neće nužno podstaći ljude da se prijave za nalog. Ako neko želi sada da podeli tvit sa osobom koja ne koristi Twitter, sada će možda biti skloniji da pošalje snimak ekrana nego link. To će možda smanjiti verovatnoću da se više ljudi pridruži Twitter-u.

Istraživači su otkrili da većina odraslih Amerikanaca provodi manje vremena na Twitter-u nakon što je Musk kupio platformu. Twitter izgleda čini sve što je u njegovoj moći da privuče više pažnje na tvitove i reklame. Prihod od oglašavanja je naglo opao. Postavljanje barijere između potencijalnih novih korisnika i sadržaja možda nije najmudriji način da se prihod poveća.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: