Data centri 2024

Twitter objavio da je limitirao doseg preko 700.000 tvitova zbog kršenja pravila

Twitter je objavio ažuriranje o tome kako funkcioniše njegov pristup moderiranja. U aprilu je web sajt počeo da ograničava domet tvitova koji krše politiku ponašanja sa mržnjom i na njih stavlja oznaku. Očigledno, Twitter je od tada primenio oznaku na više od 700.000 postova i proaktivno je sprečio da se oglasi pojavljuju pored tog sadržaja.

PCPress.rs Image

Twitter označava postove koji imaju uvredljiv sadržaj

Kompanija je takođe rekla da oznaka smanjuje doseg objave za 81%, čime se efektivno ograničava vidljivost objava koje potencijalno pokazuju ponašanje mržnje. Pored toga, Twitter je u svom ažuriranju otkrio da više od jedne trećine korisnika odlučuje da sami izbriše označene tvitove nakon što su obavešteni da su prekršili politiku web sajta, a samo 4% autora se žalilo na etikete.

Kompanija koja naplaćuje pristup API-ju znači da većina istraživača koji proučavaju govor mržnje ne može nezavisno da potvrdi ove tvrdnje. Ali Twitter jasno tvrdi da je njegov pristup do sada bio efikasan. U stvari, web sajt napreduje sa svojim planom da proširi svoje oznake i uključi više vrsta kršenja smernica. Prema najavi, sada će takođe označavati i snižavati postove koji krše njegovu politiku uvredljivog ponašanja i nasilnog govora.

Pročitajte i:  Grok će uskoro biti dostupan premium korisnicima X-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: