Data centri 2024

Twitter poboljšava crop-ovanje slika

Umetnici i fotografi raduju se promeni, kao i korisnici Twittera koji žele da postave fotografije wookiee-a i visokih šešira.

PCPress.rs Image

Zadovoljni korisnici preplavili stranicu vertikalnim fotografijama

Žirafe i Čubaka imaju svoj najbolji dan ikad. Twitter je u sredu predstavio poboljšanja u načinu na koji se slike pregledaju i objavljuju, a radosni korisnici platformu su brzo preplavili vertikalnim fotografijama koje su se ranije prikazivale na timelineu sa čudnim ili nesrećnim cropom. Sada, kada korisnici tvituju fotografiju napravljenu njihovim iOS ili Android uređajem, ona će se u celini pojaviti na timeline-u. Pored toga, korisnici mogu da pregledaju kako će slika izgledati u pre-post-u tvita, umesto da moraju da se mole algoritmu za obrezivanje da ne odseku glavu.

“Nestao je crop na Twitteru”, napisala je stranica Fandom uz fotografiju Groota. U starim danima (početkom ove nedelje), ista fotografija zvezde Čuvara galaksije fokusirala se samo na njegovo deblo. Sada korisnici Twittera mogu videti celo Grootovo lice, pre nego što kliknu na tvit da bi proširili fotografiju. Twitter je prvi put najavio još u martu da testira nove funkcije kako bi poboljšao izgled fotografija na platformi. Sajt je takođe nedavno ažuriran na 4K slike.

Pročitajte i:  Grok će uskoro biti dostupan premium korisnicima X-a

Ovo predstavljanje direktan je rezultat povratnih informacija koje su korisnici delili sa nama prošle godine, da način na koji je naš algoritam sekao slike nije bio adekvatan, rekao je u sredu portparol Twittera i dodao da će vrlo široke ili visoke slike podrazumevano i dalje biti kropovane, ali i dalje “radimo na poboljšanju”. Sjajne vesti za fotografe i umetnike, napisao je jedan korisnik Twittera, deleći fotografiju ptice čija su se raširena krila mogla videti smera i pre nego što se slika proširi. Kao što The Verge ističe, promena ipak oduzima element iznenađenja koji dolazi sa gledanjem dela slike, a zatim sa „aha“ trenutkom kada vidite celu sliku.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: