Ikotek

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter-ov program podele prihoda od oglasa za kreatore je zvanično pokrenut. Elon Musk je najavio inicijativu u februaru, ali sa oskudnim detaljima o tome kako će funkcionisati, niko nije znao šta da očekuje. Nagrade se zasnivaju na oglasima u odgovorima na sadržaj korisnika koji ispunjava uslove.

PCPress.rs Image

Twitter se sve više trudi da privuče kreatore sadržaja

Program podstiče kreatore koji doprinose popularnom sadržaju koji pokreće oglase nagrađujući naloge koji pomažu Twiter-u da zarađuje. To znači da kreatori mogu da dobiju udeo u prihodu od oglasa počevši od odgovora na svoje objave. Musk je naveo da će isplate biti kumulativne. Međutim, letvica je visoka za dobijanje transfera od kompanije društvenih medija u vlasništvu Musk-a. U postu podrške se kaže da se sistem podele prihoda primenjuje na pretplatnike na Twitter Blue ili Verified Organizations sa najmanje pet miliona prikaza objave u poslednja tri meseca.

Takođe će morati da prođu ljudski pregled i da se pridržavaju smernica kompanije za pretplate za autore. Kompanija kaže da će uskoro pokrenuti proces prijave, koji se nalazi pod Monetization u podešavanjima naloga. Ovaj potez ima za cilj da Twitter učini privlačnijom platformom za kreatore sadržaja. Možda nije slučajnost da je program stigao otprilike nedelju dana nakon što je Meta pokrenula svog rivala na Twitter-u, Threads, kome nije trebalo dugo da pridobije preko 100 miliona korisnika u prvih pet dana.

Pročitajte i:  Musk pod optužbom za uticanje na svedoke

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: