TrendMicro

Twitter pogrešno brojao dnevno aktivne korisnike tri godine unazad

Twitter je precenjivao broj dnevnih korisnika na svojoj usluzi tri godine zaredom, prebrojavajući do 1,9 miliona korisnika više svakog tromesečja. Greška je nastala zbog toga što je Twitter nehotice računao više naloga kao aktivnih kada su svi bili vezani za jednog korisnika, čak i ako nisu svi u upotrebi. Ovi netačni brojevi korišćenja su dati za Q1 2019 do Q4 2021.

PCPress.rs Image

Ovo nije prvi put Twitteru da objavljuje netačne podatke

Ovo, nekako, nije prvi put da je Twitter “slučajno” lažirao brojeve. Tokom 2017. godine, Twitter je precenjivao svoje korisničke brojke za oko milion do 2 miliona korisnika tokom tri godine. Ponovljena greška otkrivena je u Twitter-ovoj objavi zarade za prvi kvartal 2022. godine.

Ažurirani brojevi su sledeći: Twitter sada ima 229 miliona korisnika dnevno, što je i dalje više za 10 miliona, čak i od naduvanog broja iz poslednjeg kvartala. Ovo je velika greška, ako se uzme u obzir da se trenutno razgovara da Twitter postane privatna kompanije, a ako do toga dođe, Twitter više neće morati da ove brojeve deli javno.

Pročitajte i:  Elon Musk šalje još jedno obaveštenje pokušavajući da raskine Twitter ugovor

Twitter je prijavio operativni gubitak od 128 miliona dolara uz prihod od 1,2 milijarde dolara, oba u skladu sa sopstvenim smernicama za trenutni kvartal. Prihodi su porasli za 16 odsto u odnosu na prethodnu godinu. U ponedeljak je Twitter prihvatio ponudu za otkup od Elona Maska, pristajući da mu da kontrolu nad kompanijom za 44 milijarde dolara. Očekuje se da će posao biti zatvoren kasnije ove godine.

Zbog čekanja na prodaju, Twitter je objavio da će prestati da daje smernice o svom učinku i da povlači sve ranije postavljene ciljeve.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: