Threads API dolazi u junu 

Threads planira da objavi svoj API do kraja juna nakon što ga testira sa ograničenim skupom partnera, uključujući Hootsuite, Sprinklr, Sprout Social, Social News Desk i Techmeme. API će omogućiti programerima da naprave aplikacije trećih strana za Threads i dozvoliće sajtovima da objavljuju direktno na platformi. 

PCPress.rs Image

API će omogućiti korisnicima da „autentifikuju, objavljuju niti i preuzimaju sadržaj koji su objavili preko ovih alata“, kaže programer Threads Jesse Chan u postu na društvenoj platformi, a više funkcija dolazi kasnije. 

U objavi prošlog oktobra, šef Instagrama Adam Moseri rekao je da tim razvija API, brinući da će API dovesti do više sadržaja izdavača na Threads umesto postova koje kreiraju korisnici. 

Godinama su korisnici koristili aplikacije trećih strana kao što su Hootsuite i Tweetbot za objavljivanje i interakciju na sajtovima društvenih medija kao što su Twitter ili Reddit. Ali u poslednjih nekoliko godina, nekoliko od ovih sajtova se okrenulo protiv aplikacija trećih strana tako što su uklonili API-je ili ih učinili mnogo skupljim, gurajući neke aplikacije da se isključe. 

Pročitajte i:  X radi na NSFW Communities za sadržaje za odrasle

Nekoliko Threadsovih konkurenata, kao što su Bluesky i Mastodon, od početka su prihvatili aplikacije trećih strana. Na primer, nakon što su X-ove promene API-ja primorale Tweetbot da se ugasi, njegovi kreatori su napravili Ivory, aplikaciju nalik

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *