Twitter testira novu alatku za kliping sa odabranim Spaces hostovima

Twitter je ove nedelje objavio da dozvoljava odabranim domaćinima Spaces-a da isprobaju njegovu novu funkciju.

PCPress.rs Image

Testna funkcija je dostupna samo Twitterovim iOS korisnicima

Ona će im omogućiti da dele klipove sa svog snimljenog Space-a na platformi za mikro-blogovanje. Međutim, kompanija za sada ograničava ovu funkciju na korisnike iOS-a. Kompanija je u tvitu rekla da će određeni hostovi na iOS-u sada moći da iseku 30 sekundi zvuka sa snimljenih Spaces da bi ga podelili sa svima. Dok je testna funkcija dostupna samo Twitterovim iOS korisnicima, svako na platformi će moći da sluša ove klipove. Što se tiče dostupnosti na Twitter-ovim Android i veb platformama, kompanija je rekla da će njen novi alat za kliping uskoro stići i na ove platfforme.

Kompanija je pojasnila da nema ograničenja u broju audio klipova koji se mogu kreirati i deliti na Twitteru. Ovi klipovi će živjeti na platformi oko 30 dana, nakon čega će se automatski izbrisati iz aplikacije. Štaviše, kompanija je rekla da dok kompanija za sada uvodi podršku za svoj alat za kliping samo za Spaces hostove. Kasnije će ovu funkcionalnost predstaviti svim korisnicima Twittera. Vredi napomenuti da iako je Twitter upravo počeo da testira svoju funkciju klipova, to nije jedina platforma koja eksperimentiše sa takvom funkcionalnošću.

Pročitajte i:  Bivši izvršni direktor Twittera i drugi rukovodioci tuže Musk-a

Clubhouse je predstavio sličnu funkciju na svojoj platformi u septembru prošle godine, omogućavajući korisnicima da kreiraju 30-sekundne klipove za deljenje u prostorijama koje to dozvoljavaju. Korisnici Clubhouse-a mogu da dodirnu ikonu makaze da bi snimili poslednjih 30 sekundi zvuka koji se zatim može lokalno preuzeti i deliti naširoko. Amazon je počeo da testira sličnu funkcionalnost za korisnike Amazon Prime Video prošle godine. Pored toga, YouTube takođe radi na sličnoj funkciji.

Izvor: Bgr

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: