BIZIT plus

U 2023. godini prodata jedna nova Wii U konzola

Prodaja Wii U konzole je svojevremeno bila dobra, ali ni u najboljim danima nije uspela da se približi svom prethodniku, Wii konzoli. Sa ukupnom prodajom od nešto preko 13.5 miliona primeraka u periodu od 2012. do 2107 godine, nalazi se (tek) na 25. mestu kada je prodaja konzola u pitanju. Zato je vest iz naslova prilično iznenađenje iz više razloga.

PCPress.rs Image

Prvi je zašto bi neko uopšte kupio konzolu koja je zvanično prestala da se proizvodi pre šest godina? Odgovor na to pitanje ne možemo da vam damo… Jedino je sigurno da je u septembru 2023. godine, neko odlučio da potroši pare na nju. Da ne bude zabune, ovde se radi o novoj, konzoli, kupljenoj u prodavnici, a ne o polovnoj Wii U konzoli, kupljenoj preko oglasa.

Drugo pitanje je kako se uopšte, nov i neraspakovan primerak ove konzole uopšte našao u prodaji tokom 2023. godine? Postoji nekoliko mogućih scenarija za to. Možda je jedna od ovih konzola godinama čamila na policama u nekom maloprodajnom objektu, dok se neko „nije sažalio“ na nju i kupio je. Možda je jedan (ili više primeraka) ove konzole bilo zagubljen u nekom magacinu velikih maloprodajnih lanaca (što nije redak slučaj), pa su radnici pronašli i ponudili je na prodaju…

Pročitajte i:  Nintendo će predstaviti naslednika Switch-a do kraja marta 2025. godine

Interesantno je da je prethodni primerak ove konzole prodat u maju prošle godine, što znači da je između dve kupovine prošlo skoro godinu i po dana. Takođe, ovo nije jedini slučaj nedavnih prodaja novih primeraka starih konzola. Tako je u novembru 2021. godine prodato (čak) tri primerka PC Vita konzola, koje su se u prodaji pojavile 2011. godine, a poslednji primerak sa prodajne trake izašao je 2019. godine.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari: