U Južnoj Koreji dronovima podsećaju građane da peru ruke i nose maske

Južna Koreja je uradila izuzetno dobar posao u borbi protiv pandemije COVID-19. Međutim, kako stručnjaci upozoravaju na drugi talas infekcije, vlada je organizovala neobičan način da se zahvali medicinskom osoblju na njihovom napornom radu i podseti građane da se pridržavaju preventivnih mera: light show dronovima iznad reke Han u glavnom gradu Seul.

PCPress.rs Image

Kako prenose France 24 i Al Jazeera, spektakl se odigrao prošlog petka, 6. jula, i za deset minuta koliko je sve trajalo korišćeno je 300 dronova. Performans je organizovalo Ministarstvo za zemljište, infrastrukturu i saobraćaj i cilj je bio da se iskaže zahvalnost zdravstvenim radnicima na prvoj liniji borbe sa virusom.

300 dronova u znak zahvalnosti medicinskom osoblju

Sve je počelo porukama koje podsećaju građane da nose maske, peru ruke i poštuju pravila društvenog distanciranja, pre nego što su podelili poruku zahvalnosti lekarima, medicinskim sestrama i ostalom medicinskom osoblju. Na kraju spektakla, dronovi su formirali obris Korejskog poluostrva prekriveno porukom: „Cheer up, Republic of Korea“.

Video snimak svetlosnog spektakla možete pogledati u nastavku:

Pročitajte i:  Južna Koreja će biti domaćin drugog samita o AI bezbednosti od 21. do 22. maja

Možda je to neobičan način da se podiže javni moral, ali izveštaji ukazuju da se građani u Južnoj Koreji muče sa aspektima prevencije koronavirusa, posebno nošenjem maski – izazovan zadatak po letnjim vrućinama u prestonici Južne Koreje. Iako nošenje maski nije postalo politizovano pitanje u Južnoj Koreji, kao što je slučaj sa SAD-om, izveštaji o incidentima vezanim za nošenje maski u zemlji su u porastu, a policija beleži oko 840 tuča, uglavnom u javnom prevozu, koje su pokrenule osobe koje ne nose maske u junu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,