BIZIT plus

U Kragujevcu zvanično otvoren ComTrade Softverski razvojni centar

U sredu, 19. februara, u Kragujevcu je zvanično otvoren Softverski razvojni centar kompanije ComTrade.

20140219-175752.jpg

Centar u kome će se pisati softver za velike svetske kompanije, kao što su HP, EMC i druge, na dan otvaranja zapošljava 200 inženjera, a prema najavama datim na otvaranju, do juna će se taj broj udvostručiti.

Radi se o kadru koji dolazi iz Kragujevca ili okoline, rekao je Veselin Jevrosimović, vlasnik kompanije ComTrade.

“Svake godine “ComTrade” u Kragujevcu organizuje školu programiranja i za ovaj posao pripremio je više od 100 kvalitetnih softverskih inženjera, a na teritoriji Srbije ukupno oko 500 mladih stručnjaka”, dodao je on.

20140219-175908.jpg

Otvaranju je prisustvovao i prvi potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, koji je istakao važnost razvoja IT sektora u našoj zemlji.

“Informaciono-tehnološki sektor predstavlja jednu od ključnih grana u Srbiji, uz automobilsku industriju i poljoprivredu. Mi ćemo u IT sektor ulagati i novac i znanje, i ono što je veoma važno je da ove kompanije tesno sarađuju sa našim školama i fakultetima”, rekao je Vučić i dodao da će država, i pored toga što raspolaže skromnim budžetom, ulagati u ovu oblast.

Pročitajte i:  Većina programera ne koristi opcije spoljnog plaćanja u App Store-u

20140219-180329.jpg

Jevrosimović je dodao da je pomoć države neophodna u oblasti uređenja zakonskih propisa u ovoj oblasti kako bi se olakšalo poslovanje IT kompanija, a da je trenutno najveći problem to što srpski zakoni ne poznaju izvoz softvera putem interneta.

Facebook komentari: