Računari i Galaksija

U pripremi: Google TV

googletv Iako još nije zvanično potvrđeno, "Google" već sedam meseci radi na razvoju televizije preko koje će moći da se surfuje internetom, a probne verzije "Google TV"-a mogle bi da se pojave već ovog leta. Osim surfovanja Internetom preko "malih ekrana", "Google TV" će omogućiti i skidanje sadržaja s Interneta na hard disk.

U saradnji s kompanijan "Intel" i "Sony", kako prenose strani mediji, "Google" TV predstavljaće pravu Internet revoluciju, jer će na "male ekrane" doneti "Facebook", "Twiter" i druge veb aplikacije, poput onih za razmenu fotografija.

Iako se i sada može preko TV-a pristupati određenim sadržajima na Internetu, kao što su Skype, Youtube i drugi, "Google", "Sony" i "Intel", na tržište će doneti potpuno novu generaciju televizora, koja će se bazirati na operativnom sistemu Android, koji je "Google" već koristio pri izradi svog mobilnog smartfona, a imaće "Intel" procesor. Daljinski upravljač sa tastaturom pravi kompanija "Logitech".

Pretraživač će, najverovatnije, biti "Google chrome", ali svakako u daleko naprednijoj verziji nego što ga znaju korisnici Interneta. Cilj ovog poduhvata je da se Internetu pristupa iz fotelje s istom lakoćom kao što se menjaju kanali.

Pročitajte i:  Korisnici Google Pixel 8 telefona otkrivaju čudne izbočine i udubljenja ispod svojih ekrana

Budući da se nijedna od ovih kompanija koje učestvuju u projektu nije oglasila, stručnjaci pretpostavljaju da će softver u početku raditi preko "set-top" kutije, ali da će vremenom, kako se tehnologija bude razvijala, biti ugrađen u televizor.

Izvor: ekapija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,