U toku je šesto takmičenje za priznanje EY preduzetnik godine

Ukupno 33 kandidata iz 29 kompanija se nalazi u trci za izbor EY preduzetnika godine. Ove kompanije su prethodne godine ostvarile ukupne prihode od preko 250 miliona evra, a zapošljavaju preko 3.500 ljudi. EY uspešno već šest godina uspeva da motiviše kompanije da prijave za takmičenje na nacionalnom nivou. Nakon takmičenja pobednici predstavljaju Srbiju u Monte Karlu boreći se za svetsku nagradu za dostignuća u preduzetničkom biznisu. Ovo takmičenje sprovodi se na regionalnom, nacionalnom i svetskom nivou u 60 zemalja. 

PCPress.rs Image

 „Sa velikim zadovoljstvom mogu da istaknem da su ovogodišnji kandidati za nagradu EY Preduzetnik godine daleko prevazišli naša očekivanja kada je u pitanju uspešnost i obim njihovog poslovanja, kako u okvirima naše zemlje, tako i u inostranstvu. Samim tim, ističemo da ove preduzetničke kompanije zapošljavaju 3,500 ljudi u gradovima u kojima posluju i ostvarili su tokom prethodne godine više od 30 milijardi dinara poslovnog prihoda,“ izjavio je Ivan Rakić, generalni direktor kompanije EY u Srbiji.’’ Podršku ovom programu čine Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio televizija Srbije, magazin Biznis i finansije, kao i poslovni portal e kapija. Generalni sponzor ovom programu je Pro Credit banka. 

PCPress.rs Image

 

Ljiljana Živković Karaklajić, član žirija i uspešni preduzetnik govorila je o ulozi žena u preduzetništvu: ‘’ Već nekoliko godina sam član žirija za izbor preduzetnika EY i primećujemo da nema mnogo ženskih kompanija koje mogu da stanu rame uz rame sa muškim kompanijama. Verujte da je jako malo žena u tom domenu. Činjenica je da u društvu postoji tendencija rasta dobrih menadžera, što smatram vrlo kvalitetnim za napredak Srbije i da se sa te strane one možda jednog dana osmele i otvore svoje kompanije. Tako da mislim da država Srbija treba da podrži žensko preduzetništvo ne zato što su žene nešto drugačije od muškaraca nego sa svoje tačke gledišta da biste bili ravnopravni u biznisu morate biti bar dva tri puta bolji od muškaraca da biste bili sa njima rame uz rame. Mislim da je tu ta neka snaga žena jer su one spremnije da se dokazuju. ’’

”Ministarstvo privrede prepoznaje probleme sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća kada je u pitanju dostupnost izvora finansiranja i zato će i ove godine nastaviti sa značajnom podrškom tom sektoru kroz set različitih programa podrške kao i kroz niz zakonodavnih aktivnosti koje će biti usmerene ka razvoju preduzetništva i stvaranju boljeg privrednog okruženja” navela je Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede za MSP. 

22. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, biće održano proglašenje pobednika na nacionalnom nivou. U junu 2018. godine će naš predstavnik konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine.

Facebook komentari: