Uber prodao deo za iznajmljivanje vozila kompaniji Fair.com

Iz kompanije Uber su još u septembru najavili da zatvaraju deo poslovanja koji se tiče iznajmljivanja automobilaXchange Leasing, da bi taj sektor sada kupila startap kompanija Fair.com, navodi se u izveštaju Wall Street Journal-a.

PCPress.rs Image

Dalje se navodi da je Fair.com, koji nudi alternativne načine za iznajmljivanje vozila, u okviru kojih korisnik može da zadrži automobil koliko god mu je potrebno, sada kupio Xchange Leasing, a za nepoznatu sumu. Uber ipak ne prodaje kompaniju potpuno, te će imati određeni udeo u kompaniji Fair, i omogućiti pristupanje sajtu za iznajmljivanje automobila preko Uber aplikacije, a Fair će, za uzvrat, zaposliti 150 radnika iz kompanije Uber.

PCPress.rs Image

Ovaj potez ne iznenađuje one koji se bave ovom i sličnim temama, te je još u septembru istaknuto da Uber planira da zanemari ovaj deo poslovanja. Kompanija je prethodno potcenila troškove po jednom automobilu kada je iznajmljivanje u pitanju, te ih procenila na 500 dolara, da bi ovi ipak dostigli cifru od skoro 9.000 dolara. Uber je kupio oko 40.000 vozila za Xchange Leasing, a u vrednosti od oko 400 miliona dolara.

Pročitajte i:  Uber širi uslugu dostavu hrane u Japanu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,