Ubisoft je obustavio reklamiranje na X platformi

Ubisoft je najnovija kompanija koja je povukla svoje oglase nakon izveštaja Media Matters-a.

PCPress.rs Image

Prvi izdavač video igara koji je obustavio oglašavanje

Ubisoft je najnovija kompanija koja se pridružila rastućem broju oglašivača koji povlače svoje kampanje sa X platforme. Kompanija je potvrdila da je pauzirala oglašavanje na platformi i tako je postala prvi izdavač video igara koji je to učinio. Iako Ubisoft nije detaljno naveo razloge za svoju odluku, oglašivači na X-u obustavljaju svoje aktivnosti nakon što je Musk podržao antisemitski tvit. Takođe, Media Matters je objavio istraživanje koje pokazuje da su se reklame brendova nalazile pored nacističkog sadržaja.

IBM, Apple, Disney, Paramount, Warner Bros, Sony i Comcast su kompanije koje su pauzirale svoje oglašavnje na X-u. Takođe, Lionsgate je povukao svoje oglase. Kompanija je kao razlog posebno navela Musk-ov tvit kao uzrok. Međutim, Ubisoft-ova reklamna kampanja za Assassin’s Creed Nexus VR trenutno je i dalje vidljiva. Ipak nije jasno da li kompanija stopirala oglašavanje pre ili posle izjave Linde Yaccarino. Izvršna direktorka je nazvala izveštaj Media Matters-a “zavaravajućim i manipulisanim”.

Pročitajte i:  X izgubio sudski spor protiv izraelske kompanije

Izvršna direktorka X-a je pozvala korisnike i oglašivače da “stanu uz X”. Ona je navela da “nijedan autentičan korisnik na nije video reklame IBM-a, Comcast-a ili Oracle-a pored sadržaja koji se navodi u izveštaju Media Matters-a.” Neposredno nakon toga, X je zvanično podneo tužbu protiv Media Matters-a, optužujući ga da je “svesno i zlonamerno konstruisao slike reklama pored sadržaja na društvenoj mreži X pored neo-nacističkog i nacionalističkog ekstremističkog sadržaja.”

X je u svom zahtevu, objasnio da je Media Matters morao da stvori specifične uslove, uključujući praćenje profila koji objavljuju neonacistički i nacionalistički sadržaj, kako bi videli reklame koje se odmah pojavljuju uz antisemitske postove.

Media Matters je nazvao tužbu “besmislenom” i pokušajem “zastrašivanja kritičara X-a. Organizacija je takođe navela da “stoji iza svojih izveštaja i očekuje pobedu na sudu.”

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,