ERP 2024

Ubisoft otkazuje tri igre i odlaže Skull and Bones ponovo

U Ubisoft-u stvari ne idu baš glatko. Izdavač je otkazao još tri igre, nakon četiri naslova koje je zatvorio prošlog leta. I ne samo to, kompanija je najavila još jedno odlaganje za Skull and Bones. Ovo je šesto javno najavljeno odlaganje igre Skull and Bones.

Ubisoft otkazuje tri igre i odlaže Skull and Bones ponovo

Ubisoft smanjuje svoje troškove za preko 200 miliona evra

Igrači će moći da otkriju lepotu Skull and Bones-a u predstojećoj beta fazi. Ubisoft je naveo da se dodatno vreme već isplatilo i donelo impresivna poboljšanja njegovog kvaliteta, što je potvrđeno nedavnim testovima za igru. Tim veruje da će igrači biti pozitivno iznenađeni njegovom evolucijom. U međuvremenu, kompanija je smanjila svoj cilj finansijskih projekcija za kvartal oktobar-decembar sa oko 830 miliona evra na približno 725 miliona evra. Mario + Rabbids: Sparx of Hope i Just Dance 2023 nisu se izveli onako dobro kako je kompanija očekivala.

Ubisoft očekuje da će njegove neto rezervacije pasti za 10% tokom godine. Prethodno je kompanija očekivala da će ti prihodi porasti za 10%. Sve u svemu, Ubisoft je smanjio svoj procenjeni operativni prihod za ovu godinu za oko milijardu dolara. Ubuduće, Ubisoft steže kaiš i fokusiraće se na manje igara. Kompanija amortizuje 500 miliona evra za istraživanje i razvoj otkazanih igara, kao i za svoje predstojeće premium i besplatne naslove. Takođe ima za cilj da smanji troškove za preko 200 miliona evra u naredne dve godine kroz ciljano restrukturiranje.

Pročitajte i:  Ubisoft briše The Crew igru iz biblioteka igrača, bez obzira što su je kupili

Osim Skull and Bones-a, možda najveći naslov koji Ubisoft trenutno ima na spisku za ovu godinu je Assassin’s Creed Mirage. Avatar: Frontiers of Pandora će takođe stići do kraja marta 2024. Druge nenajavljene premium igre su u pripremi za sledeću fiskalnu godinu. U toku su i besplatni naslovi za neke od najvećih Ubisoft-ovih brendova. S obzirom na trenutno stanje stvari, kompaniji će biti potrebno da većina, ako ne i svi oni, budu hitovi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: