BIZIT plus

Google Meet sada nudi emodžije koji ne ometaju rad

E-sastanci su tu da ostanu i prepoznajući činjenicu da mogu biti prilično izolovani, Google planira da učini Meet društvenijim tako što će uvesti funkciju poznatu kao reakcije na sastanku.

PCPress.rs Image

Google Meet će uvesti novu funkciju poznatu kao reakcije na sastanku

Ova funkcija omogućava korisnicima da pošalju bilo koju od devet reakcija, kao što su palac gore, emodžiji koji se smeju, srca i tako dalje. Ovi emodžiji će biti prikazani u prozoru i mogu biti vidljivi svima koji su na sastanku. Ako vam više korisnika pošalje gomilu emodžija, oni će biti prikazani kao rafal na levoj strani vašeg ekrana. Postoji ikona osmeha koja će se nalaziti na kontrolnoj traci kada ova funkcija bude dostupna svima. Možete da zadržite pokazivač miša na ovoj traci da biste videli opcije, kao i različite nijanse kože koje su dostupne za emodžije.

Google je ovo nazvao neometajućim načinom da se angažujete i učestvujete na sastancima bez prekidanja govornika. Kompanija je dodala da će emodži dolaziti sa „tonovima kože koji najbolje predstavljaju vaš identitet.“ Kada se ova funkcija pojavi, Reactions će biti podrazumevano uključene. Međutim, lako možete da je isključite u administratorskoj konzoli. Ova funkcija će biti predstavljena 16. januara za web verziju Google Meet-a.

Pročitajte i:  Google najavljuje 25 miliona eura za unapređenje AI u Evropi

Osim reakcija na sastanku, Google će takođe predstaviti pozadinu od 360 stepeni. Ako koristite svoj pametni telefon, možete da umetnete pozadinu od 360 stepeni koja će se kretati unaokolo kao i vi zahvaljujući žiroskopu vašeg uređaja kako biste stvorili impresivnije iskustvo. Neke od pozadina koje će biti dostupne uključuju oazu, nebo, grad, plažu i planinske hramove. Ovo će biti dostupno običnim, kao i korisnicima s pretplatom.

Izvor: Digit.in

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,