Učenici iz Wuhana pokušali da sabotiraju aplikaciju za učenje na daljinu

Škole u Wuhanu su zatvorene zbog koronavirusa, pa učenici koriste aplikaciju DingTalk koja je u vlasništvu kompanije Alibaba, kako bi nastavili sa časovima. Problem je nastao kada se pronela glasina da App Store ne toleriše aplikacije sa lošim ocenama.

PCPress.rs Image

Negativnim review-ovima do oslobađanja od školskih obaveza

Tako su učenici poverovali da će aplikacija nestati ukoliko se potrude da se ocena spusti na jednu zvezdicu, zbog čeka su DingTalk počeli da zasipaju negativnim kritikama. Nije prošlo mnogo, a zaposleni koji stoje iza aplikacije su reagovali, te se kroz video sa mimovima i crtanim filmovima izvinili deci što moraju da uče uprkos produženom raspustu. Video ima preko 17 miliona pregleda, a kreatori u njemu apeluju na učenike da im više ne daju negativne ocene, budući da je u pitanju samo posao koji moraju da obavljaju kako bi obezbedili svoju, te egzistencije svojih porodica.

Nakon što je video postao viralan ocena je polako počela da raste, pa je DingTalk još uvek u online prodavnicama, a sve je više onih koji tvrde da je aplikacija i ranije imala lošu reputaciju, budući da je poslodavcima pružala alate uz pomoć kojih su nadgledali i eksploatisali zaposlene.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Baidu Apollo robotaksi sa 60% nižom cenom