ERP 2024

Udružuju se Virgin Media i O2

Dva velika telekomunikaciona provajdera u Velikoj Britaniji, Virgin Media i O2, se spajaju, sa ciljem da naprave najvećeg telekomunikacionog giganta na ostrvu. Vlasnici ovih provajdera, Liberty Global i Telefonica prema nezvaničnim informacijama već neko vreme pregovaraju kako bi ujedinili svoje mobilne, Internet i TV divizije. Tačan razlog ujedinjenja nije poznat, ali se pretpostavlja da žele da pariraju najvećim konkurentima, BT-u i Sky-u.

PCPress.rs Image

Giganti zajedno

Ovo ujedinjenje pomoglo bi konsolidaciji telekomunikacionog tržišta u Velikoj Britaniji, jer bi korisnici imali manji izbor, ali istovremeno i konkretniju i raznovrsniju ponudu velikih operatera. Međutim, analitičari očekuju da će ovaj potez imati efekta i na drugim tržištima.

U svakom slučaju, obe kompanije očekuju da će profitirati ovim potezom. Telefonica je svoj fokus usmerila na rast na različitim tržištima, a ujedinjenjem njihovog telekomunikacionog provajdera O2 sa Virgin-om, izgleda da je iskorak u tom pravcu. Liberty Global može da iskoristi ovo ujedinjenje kao šansu da se proširi na tržišta na kojima nije bio prisutan, a na kojima se nalazi O2, prvenstveno kada je u pitanju njihova set-top platforma (Horizon TV).

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,