ePlaneta

Ugašeno najveće tržište na Dark Web-u

Najveće svetsko tržište darkneta Hydra je zvanično zatvoreno.

PCPress.rs Image

Za one koji nisu proveli dovoljno vremena na YouTube-u, dark web je oblast interneta kojoj mogu pristupiti samo specijalizovani web pretraživači, a prvenstveno se koristi za čuvanje privatnosti na mreži. Važno je zapamtiti da pristup njemu nije nezakonit, a anonimnost koju nudi zapravo ima neke prednosti.

Međutim, njegove mane su očigledne: ljudi ga koriste za kupovinu droge, oružja i obavljanje drugih kriminalnih aktivnosti.

Hydra se smatrala najvećim i najdugotrajnijim darknet tržištem na svetu, omogućavajući svojim korisnicima u zemljama uglavnom ruskog govornog područja pristup nedozvoljenim robama i uslugama, kao što su ilegalne droge, ukradene finansijske informacije, lažni identifikacioni dokumenti i usluge pranja novca .

Sve transakcije na Hydra su obavljene u kriptovaluti, a njeni operateri naplaćuju proviziju za svaku kupovinu na tržištu.

PCPress.rs Image

Prošle godine, Hydra je činila oko 80 posto svih transakcija kriptovaluta vezanih za darknet tržište

Nakon što je dojava nagovestila da su njeni web serveri hostovani u Nemačkoj, Hydra servere i novčanike za kriptovalute ove nedelje je zaplenila nemačka federalna kriminalistička policija, u saradnji sa američkim organima za sprovođenje zakona.

Pročitajte i:  Nelegalne stvari: Dark web trgovina i posledice

Ako sada pokušate da pristupite Hydri, dobićete obaveštenje koje objašnjava da su „platforma i kriminalni sadržaj zaplenjeni… u toku međunarodne koordinisane operacije za sprovođenje zakona“.

Izvor : Uniland

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,