BIZIT plus

UGI Wholesale, nova kompanija United Grupe, je vodeći igrač na regionalnom tržištu telekomunikacija

Nakon samo dve godine od osnivanja UGI Wholesale, nova kompanija United Grupe pokazala se kao vodeći igrač u veleprodaji telekomunikacionih usluga u Južnoj, Centralnoj i Istočnoj Evropi.

PCPress.rs Image

Sedište ove nove uspešne kompanije nalazi se u Grčkoj, a čine je veleprodajni i tehnički timovi iz svih kompanija članica United Grupe – Grčke, Bugarske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. UGI Wholesale je za ovo kratko vreme uspešno realizovala mnoge složene projekte, čime je sebi obezbedila mesto regionalnog telekomunikacionog lidera u oblasti prenosa podataka, mobilne i fiksne telefonije, usluga rominga i veleprodaji govornih usluga.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, najveća integrisana online i TV prodavnica Shoppster, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova i Sport Klub.

UGI Wholesale je, putem kompanije Vivacom Bulgaria EAD, postao odobreni pružalac telekomunikacijskih usluga za GÉANT – evropsku istraživačku i obrazovnu mrežu.

Mreža GÉANT, koju sufinansira Evropska unija, obezbeđuje informacioni ekosistem infrastrukture i usluga radi unapređenja istraživanja, obrazovanja i inovacija na globalnom nivou. Kao podrška GÉANT-ovoj misiji, UGI Wholesale je na sebe preuzeo i za kratko vreme uspešno realizovao više internacionalnih telekomunikacionih projekata, a u cilju povezivanja neosvetljenim optičkim vlaknima čvorišta iz mreže GÉANT. Tako su 2021. godine započeti projekti na povezivanju Ljubljane i Zagreba, Zagreba i Beograda, Beograda i Sofije, Sofije i Bukurešta i Sofije i Soluna. Svih pet projekata je uspešno realizovano tokom 2022. godine, a iste godine UGI Wholesale tim započinje tri nova projekta –  realizaciju transportnih linkova kapaciteta 100 Gbps na relacijama Podgorica-Zagreb, Sofija-Istanbul i Istanbul-Solun, čiji je završetak planiran za 2023. godinu. Uporedo sa ovim projektima, GÉANT i UGI Wholesale šire saradnju i ugovaranjem realizacije dve nove relacije za 100 Gbps transportne linkove,  na relaciji Tirana-Sofija i Sofija-Skoplje.

Pročitajte i:  MWC 2024: putovanje u (mobilnu) budućnost

U junu 2023. godine u Tirani, tokom TNC23 konferencije  koju  je organizovao GÉANT, a čiji je domaćin bila nacionalna istraživačka i obrazovna mreža Albanije RASH, UGI Wholesale postao je član GÉANT programa komercijalnog partnerstva.

U kompaniji UGI Wholesale smo vrlo ponosni što je naš trud i uspešnu realizaciju složenih projekata prepoznao i proslavio GÉANT, koji ima zadatak da sprovede jednu od najvećih evropskih inicijativa. Srećni smo što smo uspeli u ovoj misiji i u najkraćem roku ispunili očekivanja naših partnera. Naša organizacija je izrasla u vrlo snažnog regionalnog igrača koji postiže zapažene rezultate na velikim i zahtevnim projektima. UGI Wholesale je pouzdan i kredibilan partner u regionu”, izjavio je Paolo Ficini, izvršni direktor kompanije UGI Wholesale.

Telekomunikaciona mreža United Grupe prostire se širom Evrope, pokrivajući Holandiju, Nemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru i Grčku, a njena optička mreža ima pristup tržištu od više od 40 miliona ljudi, obezbeđujući pokrivenost data centra što ga čini jedinim nezavisnim operaterom u regionu s tako širokim obuhvatom.

Facebook komentari: