ePlaneta

PC Press video: Speleologija i tehnologija – Najlepše pećine Srbije, prof. dr Boris Stanojević

Naš gost je dugogodišnji saradnik časopisa PC dr Boris Stanojević sa kojim ovoga puta nismo pričali samo o tehnologiji.

PCPress.rs Image

Boris govori o njegovom hobiju, speleologiji, grani geologije koja se bavi istraživanjem morfologije, nastanka i razvoja jama i pećina. Tokom prethodnih godina obišao je praktično sve pećine u Srbiji i u okolnim zemljama i napravio niz veličanstvenih fotografija koje ćete videti tokom razgovora, a možete ih pogledati i u galeriji ispod.

Tehnologija je danas ključna za uspešan ulazak u podzemni svet, a naročito za uspešan izlazak iz njega, pa će Boris govoriti i o raznim uređajima koje je nabavljao i sam pravio da bi olakšao speleološke ekspedicije. Doći ćemo i do ultimativnog izazova, ronjenja u pećinama kako bi se došlo do njihovih najskrivenijih kutaka i videćete zašto mnoge naše laičke ideje o “podzemnom svetu” baš i nisu tačne.

Ceo video intervju sa Borisom možete pogledati na linku ispod:

U nastavku pogledajte galeriju odabranih Borisovih fotografija koje je pokazao u videu:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  PC Press video: AI i vrhunske tehnologije neće zaobići nikoga | Tomislav Tipurić, Nephos
SBB

Tagovi: , , , ,