TrendMicro

Ukida se roming između Srbije i Grčke

Premijer Ana Brnabić je, posle sastanka sa predsednicom i premijerom Grčke, saopštila da će sledeće nedelje biti potpisan sporazum o ukidanju naplate rominga.

Devojka sa telefonom na plaži i zastave Grčke i Srbije

Bez rominga u Grčkoj

„Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka“, izjavila je naša premijerka.

Rekla je još i da će ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić sledeće nedelje potpisati sporazum u Atini. Sporazum će odmah stupiti na snagu.

Premijerka je izjavila zahvalnost premijeru Grčke zato što je ta zemlja jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji i navela da su, kao vlada, učinili sve da olakšaju građanima Srbije put i letovanje u Grčkoj. Grčka sutra otvara granični prelaz Evzoni i svi građani Srbije koji su se vakcinisali će moći da uđu u tu zemlju a oni koji se nisu vakcinisali će morati da imaju negativan PCR test, rekla je premijerka Brnabić.

Nakon sastanka sa predsednicom, uoči ekonomskog foruma Delfi, Ana Brnabić je izrazila zahvalnost Grčkoj na podršci koju pružaju Srbiji na njenom evropskom putu. Premijerka je čestitala jubilej Grčke, 200 godina od oslobodilačkog rata od otomanske vlasti, 1821. godine i prenela pozdrave predsednika Srbije.

Pročitajte i:  Huawei Mate 50 Pro - Tata-Mata

Izvor: N1

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,