Unity kupio studio Pitera Džeksona

Režiser “Lord of the Rings” franšize, Piter Džekson, prodaje većinu svog studija Weta Digital kompaniji Unity, koja proizvodi razvojni softver za video igrice, za 1,6 milijardi dolara.

Unity kupio studio Pitera Džeksona

Weta Digital i Unity nameravaju da oblikuju metaverse

Ugovorom o gotovini i zalihama američka platforma će preuzeti tehnologiju od Weta Digital-a. U saopštenju kompanije se navodi da je ta akvizicija dizajnirana da stavi Weta-ine neverovatno ekskluzivne i sofisticirane alate za vizuelne efekte u ruke miliona kreatora i umetnika širom sveta. Weta Digital, koja ima šest Oskara i šest BAFTA nagrada, izgradila je likove i svetove za širok spektar filmova, uključujući “Avatar,” “Black Widow” i “Lord of the Rings”.

Sa druge strane, Unity je poznat u svetu igara po svom softveru za razvoj, koji studiji koriste za kreiranje hitova poput “Fall Guys,” “Pokémon Go” i “Call of Duty: Mobile.”  Očekuje se da će kupovina biti zatvorena tokom Unity-jevog četvrtog kvartala 2021. Kompanije su takođe navele da zajedno nameravaju da oblikuju metaverse, reč koja je postala trend u svetu tehnologije otkako je Facebook prošlog meseca rekao da će se kompanija rebrendirati kako bi se fokusirala na virtuelnu realnost i proširenu stvarnost.

Pročitajte i:  Unity podelio otkaze četvrtini radnika

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,