Unity otpustio 8% svojih zaposlenih

Po treći put za manje od godinu dana, Unity otpušta deo svoje radne snage. Kompanija je saopštila da će otpustiti oko 600 zaposlenih ili oko 8% globalne radne snage. Kompanija je prethodno otpustila oko 225 radnika prošlog juna, a još 284 radnika početkom godine.

PCPress.rs Image

Akcije Unity-a pale su za 11% od početka godine

Pre prvog kruga smanjenja radne snage, kompanija je zapošljavala više od 8.000 zaposlenih. Sada ima oko 7.000 zaposlenih. Unity takođe planira da smanji broj kancelarija koje posluje na globalnom nivou. Do otpuštanja dolazi uprkos tome što je Unity nedavno objavio svoj najbolji fiskalni kvartal i godinu u istoriji kompanije. U februaru je proizvođač motora prijavio prihod u četvrtom kvartalu od 451 milion dolara, što predstavlja povećanje od 43% u odnosu na isti period 2021.

To je takođe bio prvi profitabilni kvartal Unity-a kao kompanije kojom se javno trguje. Uprkos tom učinku, čini se da investitori nisu impresionirani kompanijom. Akcije Unity-a pale su za 11% od početka godine. Očekuje se da će kompanija objaviti zaradu u prvom kvartalu sledeće nedelje. Najnovija otpuštanja kompanije Unity dolazi usred šireg smanjenja radne snage u većem delu tehnološke industrije. Poput Unity-a, nekoliko kompanija, uključujući Meta i Amazon, najavilo je više krugova rezova.

Pročitajte i:  Unity će otpustiti još 25% radne snage 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: