Uređaj koji zna zašto beba plače

Mnogo je roditelja, posebno ako im je prvi put, koji ne mogu da dokuče zašto beba plače i kad su joj sve potrebe namirene. Odgovora uglavnom nema, bar je tako bilo do sada. Novi uređaji bi to mogli da promene, te da uspostave komunikaciju između beba i roditelja.

PCPress.rs Image

Na ovogodišnjem CES događaju se između ostalih pojavio i uređaj Q-bear koji razume šta novorođenče želi, šta mu treba. U pitanju je neka vrsta „AI prevodioca“ koji razume različite vrste plača. Sprava je obložena silikonom, pa proizvođači tvrde da može da se smesti u neposrednu blizinu bebe – u krevetac ili dubak. Kada se postavi na odgovarajuće mesto, odmah se baca na posao, pa na osnovu plača tumači o kojoj se potrebi radi . Na spisku su glad, prljava pelena, pospanost i potreba za utehom (dakle ljuljanjem i tepanjem).

Prevod stiže 10 sekundi nakon što je beba počela da plače, a proizvođači kažu da uređaj postaje precizniji što se više koristi. Pored prevođenja, sprava se bavi i prikupljanjem podataka o zdravlju bebe, a može i da pušta uspavanke kada ustanovi da je dete pospano. Tu su i druge korisne opcije, poput podsetnika da se kupi mleko ili pelene, pa je ova spravica korisna alatka za sve roditelje početnike, ali i za one iskusnije.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Čuda sa CES-a

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,