ePlaneta

Uskoro biste mogli da primate telefonske pozive na svom Android TV uređaju

Ako ste ikada želeli da primate pozive na svom velikom ekranu, Android TV 14 bi uskoro mogao da vam otvori tu opciju.

PCPress.rs Image

Ne postoji ništa kao uživanje u konferencijskom pozivu iz udobnosti kauča

Upravo je stigla prva beta verzija sledećeg Google-ovog operativnog sistema za zabavu, a jedan od mnogih novih dodataka je podrška telefonskim pozivima.

Kako je prvi primetio Mishaal Rahman, Android TV 14 beta 1 može uključivati obaveštenja o dolaznim pozivima, pa čak i omogućiti korisnicima da primaju te pozive iz podržanih aplikacija na svojim televizorima. Korisnici će videti obaveštenja samo kada su prijavljeni na svoj lični profil.

Značajno je da Android TV 14 neće biti jedini OS sa velikim ekranom koji ima podršku za pozive. Apple je nedavno najavio planove da uvede FaceTime na tvOS 17 i Apple TV 4K.

Za one koji su manje skloni video konferencijama na kauču, Android TV 14 beta 1 takođe donosi više ažuriranja funkcionalnosti, naime HDR kontrole, funkcije upravljanja napajanjem i poboljšano upravljanje audio uređajima.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukraden 

Prema Rahmanu, OS ima postavku kvaliteta slike koja omogućava korisnicima da nametnu određeni HDR format ili SDR. Takođe uključuje preklop režima energije sa opcijama „nisko, umereno, visoko i neograničeno“ koje progresivno ograničavaju mrežne funkcije. Konačno, kontrolna tabla Android TV 14 naizgled ima opciju da prikaže dostupne slušalice, uključujući Bluetooth audio uređaje. Ovo bi trebalo da omogući elegantniji proces uparivanja.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,