Uskoro detaljnije i lepše Google mape

Google je na svom blogu okačio informacije koje se tiču velikog osveženja Google Maps servisa. Tokom proteklih nekoliko godina, Google je konstantno unapređivao ovaj popularan servis i ubacivao veliki broj korisnih informacija, kao i raznih mogućnosti s naglaskom na praktičnu primenu, poput informacija o saobraćaju, javnom prevozu, interesantnim sadržajima koje je moguće pronaći u okolini i tako dalje.

PCPress.rs Image

Šta je novo?

Zanimljivo je da će se novi apdejt fokusirati upravo na – same mape. Naime, Google je ubacio novi algoritam mapiranja kako bi adekvatnije reprezentovao različite terene i geografske karakteristike. Rezultat je “razumljivija, življa mapa terena koja je upotrebljivija za opšte primene i više u skladu s klasičnim geografskim mapama.”

Drugim rečima, Google mape će sada daleko više ličiti na geografske mape, s više reprezentovanih detalja kao što su zelene površine, plaže i puste oblasti, izraženijeg plavetnila okeana, mora, reka i jezera. Istovremeno, bolje će biti reprezentovane i nadmorske visine. Google tvrdi da će svi vrlo jasno uočiti promenu na bolje, bez obzira da li je njihov fokus na gustu mapu naseljenog velikog grada ili na slabo naseljena ruralna područja. Ovo je posebno interesantno jer su stanovnicima takvih područja bitne drugačije informacije sa mapa.

Pročitajte i:  Novi Declutter alat Chromea može uskoro pomoći u upravljanju sa 100 plus otvorenih tabova

Google će u narednih nekoliko nedelja početi sa izbacivanjem novih mapa, a kao i uvek kada su ovakvi servisi u pitanju, osvežavanja će ići veoma postepeno. Plan je da se najpre krene od metropola, Londona i Njujorka, kao i “svetske prestonice skitnica” San Franciska, a ostala područja će biti pokrivena postepeno.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,