Veliki ekrani 2020

Oracle zainteresovan za kupovinu TikTok-a

TikTok je popularna društvena mreža u kojoj korisnici, uglavnom tinejdžeri postuju krakte video snimke. Međutim, u poslednjih nekoliko meseci američke vlasti optužuju ovu mrežu da je postala pretnja po nacionalnu bezbednost.

Konkurent Microsoft-u i Twitter-u

Aplikacija je postala izuzetno popularna tokom prvog kvartala ove godine, kada je sa Apple-ove i Google-ove prodavnice aplikacija preuzeta više od dve milijarde puta. Tada je počela i njena „golgota“ u SAD-u. Naime, američka armija i mornarica su je zabranile na svojim uređajima, a američko ministarstvo pravde je prijavilo da TikTok ne ispunjava standarde zaštite privatnosti dece. Tada je kompaniji ByteDance dat rok od 90 dana da zaključi prodaju svojih operacija u SAD-u.

Od tog trenutka Microsoft se uključio u priču o kupovini kineske kompanije ByteDance, koja je vlasnik TikTok-a, a sada nam stižu vesti da je u pregovore sa istom firmom ušao i Oracle. Prema navodima, Oracle je zainteresovan za preuzimanje operacija kompanije u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.

Za sada na ovu temu nema zvaničnih komentara, ni iz Oracle-a, ni iz TikTok-a.

Pročitajte i:  Poslednja nedelja za TikTok i WeChat

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.