BIZIT plus

Uskoro stiže Qualcomm Snapdragon 898

Qualcomm je objavio datum održavanja svog 2021 Tech Summit-a, na kome će najverovatnije biti predstavljen novi flagship SoC za premium Android telefone. Po svemu sudeći, njegovo ime biće Snapdragon 898.

snapdragon 898

Najbrži na svetu?

Događaj će se održati od 30. novembra do 2. decembra, a ako se pouzdamo u prethodna predstavljanja, Snapdragon 898 će biti predstavljen prvog dana. Za sada ne postoji ni jedna druga zvanična informacija o tome, ali nezvanično saznajemo da će čip nositi oznaku SM8450 i da će koristiti ARM-ov najnoviji dizajn.

Glavno jezgro će najverovatnije biti Cortex X2 i radiće na 3 GHz. Pored njega, sadržaće tri jezgra srednje snage, verovatno Cortex-A710 na 2.5 GHz, kao i četiri Cortex-A510 jezgra na frekvenciji od 1.78 GHz. Pretpostavlja se da će uz procesor biti pridružen Adreno 730 GPU. Procesor će verovatno biti zasnovan na Samsung-ovom 4 nm procesu proizvodnje, što će ga učiniti bržim i energetski efikasnijim od 5 nm Snapdragon 888 čipseta.

Pominje se i da će najverovatnije Xiaomi biti prvi proizvođač koji će implementirati ovaj čipset u svoje telefone, dok će Motorola biti druga. Američka i kineska varijanta Galaxy S22 telefona takođe će biti zasnovana na ovom Qualcomm-ovom čipsetu.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari: