Uspehu kompanije Sony doprineli senzori za kamere

Kompanija Sony je spremna da pred kraj godine objavi najveći profit do sada, a kada je u pitanju prodaja senzora za kameru, što dolazi posle nekoliko godina gubitaka, te planira da dalje razvija ove senzore kako bi se koristili u robotici, te samoupravljivim vozilima. Tako će ovogodišnji rezultati obeležiti veliki preokret u poslovanju ovog konglomerata, koji je ranije bio najpoznatiji po proizvodnji gadgeta poput vokmena, da bi se sada fokusirao na senzore za kamere, te video igre.

PCPress.rs Image

Iz kompanije predviđaju da će se operativni profit za period od marta udvostručiti u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a na 5,6 milijardi dolara. Očekuje se i da će pogon za proizvodnju čipova, gde najveći deo čine upravo oni čipovi koji se koriste za senzore za kamere, najviše doprineti porastu profita.

Članovi upravnog odbora dodaju da su tehnološka dostignuća u proizvodnji senzora za kamere, te promene u poslovanju, najviše doprinela ovom uspehu. Naime, tehnologija senzora, koji hvataju više svetla da bi proizveli oštrije fotografije, dogodila se u istom trenutku kada i povećana potražnja potrošača za boljima kamerama u okviru pametnih telefona, budući da platforme za deljenje fotografija imaju još veću popularnost nego ranije.

Pročitajte i:  Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2  

PCPress.rs Image

Nova tehnologija je kompaniji Sony omogućila da preuzme skoro polovinu tržišta za senzore za kamere. Tome je doprinelo i to što je odeljenje za proizvodnju ovih senzora poslovalo i kao neka vrsta autsajdera u odnosu na ostatak kompanije, te proizvod prodavalo i drugim proizvođačima, te su prvi put prodati kompaniji All Nippon Airways, koji ih je koristila da slike iz pilotskih kabina emituje putnicima. Nezavisnosti je doprinela i izjava izvršnog direktora kompanije – Kazua Hiraija – koji je svaku jedinicu pozvao da bude više nezavisna, te samostalno ostvaruje veći profit.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,