Top50 2023

Valve neće pomagati kompaniji Apple

Apple koristi sve alate kojima raspolaže u borbi protiv antitrust tužbe Epic Gamesa zbog App Store-a, a to očigledno uključuje regrutovanje jednog od Epic-ovih rivala, tačnije, pokušaj regrutovanja jednog od njih. Apple i Valve su podneli zajedničko sudsko pismo u kojem navode da nisu uspeli da postignu sporazum zbog naloga za zahtev Steam-a.

PCPress.rs Image

IT gigant je želeo informacije o godišnjim finansijskim performansama Steam-a, kao i detalje o dostupnosti za 436 naslova, kako bi pomogao u proceni ukupne veličine tržišta za Epic-ove dostupne digitalne kanale za objavljivanje. U teoriji, ovo bi pokazalo da je bilo dosta konkurencije.

Valve odlučio da se ne meša

Valve se, međutim, založio za zahtev, tvrdeći da je zahtev preširok, jer su tražene informacije veoma poverljive. Treće strane kontrolišu svoje cene i sadržaj u igri na Steam-u, a Apple jednostavno koristi Steam kao prečicu do tih podataka, dodao je Valve. Takođe je pre svega doveo u pitanje Apple-ovu potrebu za informacijama, napominjući da se Valve nije takmičio u prodavnicama mobilnih aplikacija i da zahtev za 436 igara ne pokazuje obim tržišta.

Pročitajte i:  iPhone 16 možda neće imati Touch ID, pošto Apple ukida tu tehnologiju

Valve je dodao da se čini da Apple protivreči prošlosti. Ranije je tvrdio da tržište uključuje platforme na kojima je Fortnite bila dostupna, ali da se sada fokusiralo na mobilni svet. Sudija u tužbi još nije odlučio u korist kompanije Apple ili Valve nakon ovog pisma. To ipak ilustruje Apple-ovu strategiju. Ako odbijanje kompanije Valve ostane, Apple takođe ostavlja bez nekih podataka za koje se nadao da će ih koristiti na sudu. Iako ne postoji garancija da će podaci pomoći, Apple će se možda morati osloniti na alternativnu podršku ako će se odbraniti od Epic-ovih zahteva u SAD-u i inostranstvu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,